Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Staza će biti srušena: Šta najavljuju nadležni?

Atletska staza na “Čika Dači” biće srušena, kada i sam stadion, zbog izgradnje novog, ali bez staze. Pojedini sportski radnici, koji smatraju da je atletika u Kragujevcu sa trona “pala” na margine, pitaju se gde će onda atletičari u budućnosti trenirati, a iz Gradske uprave najavljuju da je u toku traženje lokacije za izgradnju nove staze.

Izvor: InfoKG Kragujevac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, rachwal
Ilustracija: Depositphotos, rachwal

Kroz istoriju atletičari Radničkog bili su trostruki prvaci države, a osvojili su i treće mesto na Kupu evrospskih šampiona. Državna i međunarodna atletska takmičenja su bila organizovana u Kragujevcu. Od tada do danas situacija se promenila. Pojedini sportski radnici tvrde da je atletika u Kragujevcu sa trona spala na margine.

Atletičari trenutno treniraju na postojećoj stazi na “Čika Dači”, koja je dotrajala, pa se više od pet godina u Kragujevcu ne održavaju takmičenja. Najavljena izgradnja novog stadiona “Čika Dača”, znači rušenje postojećeg sa sve atletskom stazom, koja je izlivena 1997. godine izlivena.

S obzirom na to da novi stadion u Kragujevcu neće imati atletsku stazu, postavlja se pitanje gde će trenirati kragujevački atletičari i kakva je njihova sudbina.

Naime, u Kragujevcu se povećao broj atletskih klubova, a njihovi članovi, koji osvajaju medalje na takmičenjima organizovanim u drugim gradovima Srbije, uskoro ostaju i bez onog najosnovnijeg, a to je staza.

Ovim povodom InfoKG je kontaktirao Gradsku upravu iz koje najavljuju rešenje ovog problema. Obećavaju da će kragujevački atletičari dobiti novu stazu.

“Radimo na pronalaženju odgovarajuće lokacije, koja je neophodno da bude dva hektara. U narednom period bavićemo se izradom projekta i obezbeđivanjem novca za izgradnju staze. Dat je zadatak gradskom urbanisti i nadležnoj službi da u najkraćem roku odrade posao”, rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Dodaje i da je dogovoreno da Atletski savez Srbije finansira izradu projekta, a da grad obezbedi novac za izgradnju staze.

Za sada nije poznato kada će se to tačno obistiniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.