Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Nemaju fiskulturnu salu, ali imaju medalje

Za učenike Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković", učesnike Međunarodnog sportskog takmičenja "Školarijada", koji su osvojili srebro u disciplinama štafeta četiri puta 100 metara i trka na 200 metara, priređen je prijem u Gradskoj upravi.

Izvor: Infokg.rs Kragujevac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/sociopat_mpat
Ilustracija: Depositphotos/sociopat_mpat

Član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić čestitao je učenicima na dobrim rezultatima, ali i nastavnom osoblju ove škole koja radi na dve lokacije i još nema fiskulturnu salu, prenosti infoKG.

To nije bila prepreka da deca talentovana za sport zablistaju na takmičenju koje je okupilo u Beogradu učesnike iz celog sveta.

Ovodogišnja, prva po redu "Školarijada", bila je međunarodnog karaktera i okupila je 2.000 učenika do 15 godina starosti iz celog sveta.

Prepričavajući utiske sa sportske smotre, đaci Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" naglasili su da nisu očekivali da će se takmičiti sa vršnjacima iz celog sveta.

Medaljama se tek nisu nadali, ali su se trudili.

Nastavnici ove škole, svesni činjenice da njihovi đaci ne uče i ne treniraju u idealnim uslovima, nalaze način da podstaknu njihovo uspešno školovanje.

Boljim uslovima obrazovanja nadaju se svi. Predstavnici lokalne samouprave kažu da, nažalost, škola "Natalija Nana Nedeljković" neće skorije dobiti adekvatan prostor za održavanje nastave fizičkog.

Naredna "Školarijada" biće održana u Brazilu za dve godine. Ovogodišnji sportski junaci iz Grošnice tada će uveliko prerasti takmičenje, ali se već sada traga za njihovim sledbenicima.

Nastavnik fizičkog koji je decu doveo do medalja odlazi u penziju. Njegov naslednik nastavlja da uči đake da treniraju za medalju, iako nemaju fiskulturnu salu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.