Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Kragujevac krenuo sa masovnom imunizacijom: "Tek imam 72 godine..."

Više od 250 građana Kragujevca vakcinisano je danas do podneva protiv korona virusa, a u toj grad stiglo je 3.500 doza vakcine kineskog proizvođača "Sinofarm".

Izvor: Beta Kragujevac
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Među građanima koji se danas vakcinišu vakcinom iz Kine su i zdravstveni radnici koji su se opredelili za nju.

"U Domu zdravlja se za ovu vakcinu izjasnilo osam zdravstvenih radnika, a u Institutu za javno zdravlje 11, i oni su danas primili tu vakcinu", rekao je direktor Doma zdravlja Vasilije Antić.

Masovna imunizacija od danas vršiće se u Hali "Gordana Goca Bogojević" u Velikom parku i ona će raditi od 9 do 15 časova. U Hali danas pre podne nije bilo gužve, a na vakcinaciju su dolazili uglavnom stariji građani koji su želeli da prime vakcinu kineskog proizvođača.

Bilo je penzionera, ali i profesora Medicinskog fakulteta u penziji, advokata...

Bračni par Vlahović je na vakcinaciju došao zajedno, i bez dileme koju će vakcinu da prime jer "sve su dobre".

"Tek imam 72 godine, a nameravam da živim do sto godina, pa je potrebna vakcina", rekla je za Betu Slavica Vlahović i navela da se dobro oseća posle vakcinacije.

Njen suprug Spasoje je rekao da je ceo život u radu cenio struku i zbog toga veruje u vakcinu. Kazao je da se raduje što će, kada primi i drugu vakcinu, moći da se ponaša "komotnije" u odnosu sa unucima sa kojima je do sada morao da bude na odstojanju.

Drugi punkt za vakcinaciju u Kragujevcu nalazi se u zdravstvenoj stanici broj pet u Erdogliji gde je za danas pozvano ukupno 360 građana prijavljenih preko eUprave.

Iz Doma zdravlja su saopštili da će narednih dana u hali biti centralni punkt za vakcinaciju a da će, po potrebi, u zavisnosti od interesovanja građana, biti otvarani i ostali kojih je u Kragujevcu ukupno deset.

U saradnji sa gradskom upravom otvoreni su i kol centri za prijavu građana za vakcinaciju, odakle će takođe biti pozivani već vakcinisani građani da se proveri njihovo zdravstveno stanje dan posle primljene vakcine.

Brojevi telefona su: 034/ 505 800, 505 811, 505 812, 505 825 i 505 842.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.