B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

"Sutra usvajanje inicijative da Nebojša Glogovac dobije ulicu"

Komisija za spomenike i imena trgova i ulica Grada Beograda sutra će zvanično usvojiti inicijativu da preminuli glumac Nebojša Glogovac dobije ulicu u prestonici, a ta inicijativa naći će se na dnevnom redu Skupštine grada 12. marta, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Njega sigurno hoćemo...
    (Delije Čikago, 7. mart 2021 23:21)

    # Link komentara

  2. Glogi je bio gotivan ali menjati ime delu tako stare ulice je varvarstvo. Kao za Zadarsku sto je uradjeno. Sramota.
    (anka, 7. mart 2021 18:40)

    # Link komentara

  3. Не знам да ли велики Цица Перовић има улицу, споменик, назив награде, сцену у позоришту... Срамота је, ако нема.
    (filip cg, 7. mart 2021 18:33)

    # Link komentara

  4. jos jedna dobra ideja zamenika gradonacelnika
    (Jaime Vardy, 7. mart 2021 18:09)

    # Link komentara

  5. Odlazak nama poznatih lica sa ekrana i dasaka koje zivot znace a koja su decenijama donosila osmeh na lice ili terala nas da vijuge pokrenemo u nekom drugom pravcu, je nazalost postao svakodnevnica.
    I tesko sa svakom od njih mozemo naci dostojnu lokaciju ulica kojoj bi ime dali.
    Mislim da bi bolje neku ulicu u centru koja prolazi pored nekog pozorista, npr Resavsku, preimenujemo u Srpskih gumaca (kad moze vladara moze i glumaca) i na recimo zidu SKC okacimo ploce sa likovima i imenima nasih najvecih glumaca.
    Vesic bi da bude moderan ali da li Bata Stojkovic, Mija Aleksic, Dragan Nikolic, Nilena Dravic, Pavle Vujisic, Ckalja i jos dosta njih zasluzuju ulice?
    Eto po Filmskom gradu u blizini Avala filma koji bi da bude sve samo ne filmsja kuca, gde bi glumcima bilo mesto ulica nekog partizana Miloja Zakica, Ilije Stojadinovica, Arcibalda Rajsa ( koji je valjda zasluzio centar) i drugi koji sa filmom veze nemaju.
    (Aleksa Pufta, 7. mart 2021 17:41)

    # Link komentara

  6. Trebalo bi zakonom regulirati da niko ne može dobiti ulicu ili trg ili nešto slično dok ne prođe barem 20 od smrti dotičnog. Svaka čast svima, ali trebalo bi da druga generacija donese odluku o tome, a ne deliti to olako pa dođe druga generacija pa to opet menja i tako u nedogled. Ulizica će uvek biti, emocije su čudo, a Glogovcu svaka čast. Nemam ništa protiv, ali trebalo bi svakako da sačeka malo.
    (Ja mislim, 7. mart 2021 17:23)

    # Link komentara