Jagodina - Kultura - B92 Lokal

Tri nagrade za Gradsko pozorište Jagodine VIDEO

Predstava "Opet plače, al' sad od sreće" proglašena je najboljom po oceni publike, ali i po mišljenju stručnog žirija. Bojan Miloradović dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu.

Izvor: KCN Jagodina
Podeli
Foto:TV Kopernikus
Foto:TV Kopernikus

Majske amaterske pozorišne svečanosti (MAPS), 26. po redu, održane su od drugog do petog juna u Domu kulture sela Plažane, nadomak Despotovca.

Tokom tri festivalske večeri, takmičila su se tri pozorišta. Gradsko pozorište Jagodine takmičilo se sa predstavom „Opet plače, al' sad od sreće“, pozorište „Moravište“ iz Ćuprije sa predstavom „Šetnja sa lavom“, dok je Dom kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela učestvovao sa predstavom „Žoržeta“.

Poslednje večeri festivala dodeljene su i nagrade. Gradskog pozorište Jagodine osvojilo je tri priznanja: nagradu za najbolju predstavu po oceni publike, nagradu stručnog žirija koja nosi ime osnivača festivala Slavoljuba Vulića, dok je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, dobio Bojan Miloradović, za ulogu Muniše.

U Staro selo otišle su dve nagrade: za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Branki Šućur Stepanović za ulogu tašte, dok je priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu otišlo u ruke Milice Pešić za rolu Cvetanke.

Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla je u ruke Marka Boškovića za ulogu Olia.

U čast nagrađenih, odigrana je predstava „Pojava postaje masovna“ teatra „Resava“ iz Despotovca. Organizator događaja je Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ iz Despotovca u saradnji sa opštinom Despotovac i Mesnom zajednicom Plažane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.