Jagodina - Kultura - B92 Lokal

I Jagodina obeležava Svetski dan turizma: U ponedeljak i utorak besplatan ulaz u neke objekte

U ponedeljak i utorak, 27. i 28. septembra, na Svetski dan turizma, u Jagodini će biti besplatan ulaz za Muzej voštanih figura, zoo vrt "Tigar" i Zavičajni muzej.

Izvor: Infocentrala Jagodina
Podeli
Ilustracija: Ivan Stanic/Shutterstock
Ilustracija: Ivan Stanic/Shutterstock

"Naš grad u proseku poseti oko pola miliona ljudi. S obzirom koliko turističkih sadržaja i atrakcija nudi Jagodina, razumljivo je da je interesovanje za naš grad veliko. Najposećeniji je akva park, sledi zoo vrt, jedini Muzej voštanih figura u Srbiji, Zavičajni muzej a Muzej naive je trenutno u fazi renoviranja. Tu su i naša dva izletišta, Potok sa sistemom fontana i veštačkim vodopadom a naš novi turistički biser je Kočin hrast. Nama se turisti iz godine u godinu vraćaju i to je nama veoma važno", kaže direktorka Turističke organizacije Jagodina, Valentina Đorđević.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam u saradnji sa preko 80 kulturno turističkih atrakcija širom Srbije obeležava Svetski dan turizma, piše Infocentrala.

Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.