Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić: Tender nije namešten za Đokovića; "Grad Novaku nudio besplatnu lokaciju"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na Fejsbuk profilu da je neistina da je Grad Beograd raspisao konkurs za izdavanje teniskih terena i bazena u okviru SC "25. maj - Milan Gale Muškatirović".

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Screenshot/TV Prva
Foto: Screenshot/TV Prva

"Neistina i laž", naveo je Vesić povodom izjave Nemanje Nenadića iz organizacije Transparentnost da je oglas tako koncipiran da uslove može da ispuni samo jedan učesnik, a to je porodica Đoković.

"Nemanja Nenadić nastavlja da laže i da vodi kampanju protiv Novaka Đokovića. To što radi njegov je problem, ali nema pravo da laže, a to nastavlja da radi", navodi Vesić.

"U oglasu su navedene katastarske parcele i na njima se nalaze samo teniski tereni i prateći objekat u funkciji tenisa. Nikakvi bazeni nisu bili predmet oglašavanja. Ali to kod Nenadića nema veze. Uvek je bio u funkciji nečije politike. Istina je tu manje važna", poručioje Vesić.

Podsetimo, Grad Beograd je raspisao oglas za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu koji se nekada zvao "25. Maj", a sada "Milan – Gale Muškatirović" u kom se među zahtevima navodi i da je zakupac morao prethodno da organizuje teniske turnire ATP 250 i WTA 250.

Kako prenose beogradski mediji, Vesić je podsetio da se "na tom prostoru SC Novak se nalazi ne od juče, već od vremena kada je na vlasti bio Boris Tadić..."

"Novaku ne treba niko ništa da namešta. Kada bi, kao najbolji sportista sveta, otišao u London, Pariz ili bilo koji drugi grad, dobio bi besplatno zemlju da ulaže u sportski centar i organizuje teniski turnir", izjavio je Vesić i dodao da je "Grad Beograd Novaku nudio besplatnu lokaciju gde želi da gradi sportski centar, ali on to nije hteo".

"Sutra bih predložio Skupštini grada da mu pokloni zemljište samo kada bi on hteo. Da je slučajno Đoković to uradio u nekom drugom gradu, ne bismo mogli da živimo od njih i prozivanja zašto nije u Beogradu", kaže Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.