Čačak - Hronika - B92 Lokal

Oni su glavni krivci za veliku smrtnost na putevima: Od početka godine isključeno preko 3.000 takvih vozača

Nepoštovanje saobraćajnih propisa na teritoriji grada Čačka i čitavog Moravičkog okruga u poslednje vreme dovodi do velikog broja saobraćajnih nezgoda, a s obzirom na to da je bezbednost u saobraćaju jedan od prioriteta Policijske uprave u Čačku, saobraćajna policija danonoćno kontroliše naše puteve.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Čačanska policija navodi da kontrolišu s akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, pogotovo onih u kojima ima poginulih i povređenih.

"Posebna pažnja usmerava se na otkrivanje vozača koji voze neprilagođenom brzinom, pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, jer su oni rizični za sve učesnike u saobraćaju i zato ulažemo maksimalne napore da se adekvatno sankcionišu. Na području Policijske uprave Čačak od početka godine otkriven je 3.371 prekršaj, među kojima je sankcionisano 1.409 prekršaja prekoračenja brzine",rekao je Borko Lazović, komandir saobraćajne policijske ispostave Čačak za agenciju RINA.

Saobraćajna policija je za volanom zatekla 198 vozača pod dejstvom alkohola ili 44 vozača više nego prošle godine u istom periodu, kao i 14 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je dva puta više u odnosu na isti period u 2022. godini.

Iz Policijske uprave u Čačku apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol i poštuju sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.