Čačak - Društvo - B92 Lokal

Sajmište menja izgled: Uklonjena divlja deponija, renoviran sportski teren, izgrađeno igralište

U čačanskom Sajmištu, gde živi oko 3.000 meštana, uklonjena je divlja deponija, jedna od najvećih na teritoriji grada, koja je godinama stvarala probleme meštanima ovog naselja

Izvor: moravainfo.rs Čačak
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, likstudio
Ilustracija: Depositphotos, likstudio

"Radnici JKP 'Komunalac' sanirali su divlju deponiju koja se prostirala na oko jedan hektar zemljišta, na nekoliko lokacija, sa najrazličitijim vrstama otpada. Sve je očišćeno, postavljena je rampa, kao i video-nadzor. Već duže vreme ovde je čisto i uredno, jer su građani prestali da koriste ovaj prostor za odlaganje otpada", rekao je gradonačelnik Milun Todorović, prenosi Morava info.

Na Sajmištu je izgrađeno novo dečje igralište i renoviran sportski teren, koji će uskoro, kako je najavljeno, biti u potpunosti ograđen. Takođe, urađen je i novi asfalt u Ulici 565 i Ulici 566, ukupne dužine 600 metara.

"U narednom periodu radiće se ponirući bunari na mestima gde je potrebno, radićemo javno osvetljenje, završiti sportske terene. Radimo po zahtevima građana i trudimo se da uvek ispoštujemo prioritet", izjavio je Milijan Ristanović, predsednik Saveta MZ Sajmište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.