Čačak - Društvo - B92 Lokal

Čačak dobija atrakciju koja će privući turiste iz Evrope i sveta FOTO

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu Gradu Čačku, za izgradnju vidikovca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovčarsko-kablarska klisura, turistički biser Srbije, jedinstvena celina pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, dobiće još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta.

Jedinstven po izgledu i položaju, budući vidikovac iznad Kablara, bez sumnje, konkurisaće sličnim evropskim i svetskim projektima.

Na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure nalaze se brojni manastiri, zbog čega je taj kraj i nazvan "Srpska Sveta Gora", a uz planirana dodatna ulaganja, taj deo Srbije oko Zapadne Morave, zasijaće još većim sjajem.

Ministarstvo je izdvojilo 1,4 milijarde dinara za projekte u klisuri između Ovčara i Kablara, i u Jugozapadnoj Srbiji, od kojih je 235 miliona dinara opredeljeno za Čačak i Lučane.

Pored vidikovca, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri biće realizovani projekti izmuljavanja i remedijacije jezera Međuvršje, kao i prvi ekološki katamaran, Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, vodovod i kanalizacija, saobraćajnice, mostovi.

Uz veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture realizuje značajne projekte u celoj zemlji kako bi se Srbija ravnomerno razvijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.