Beograd - Sport - B92 Lokal

Bogdan Bogdanović obnovio teren na kom je napravio svoje prve korake VIDEO

Svoje prve košarkaške korake srpski reprezentativac i NBA zvezda Bogdan Bogdanović napravio je na terenu Osnovne škole Pavle Savić na Mirijevu.

Izvor: Tanjug, B92.net, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC/ bs
Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC/ bs

Dve decenije kasnije odlučio je da taj teren obnovi i osnuje humanitarnu fondaciju, čija je to prva akcija.

Fondacija "Bogdan Bogdanović" u saradnji sa Osnovnom školom "Pavle Savić" otvorila je danas renovirani košarkaški teren u sklopu škole u beogradskom naselju Mirijevo.

Projekat fondacije "Bogdan Bogdanović" je prvi u nizu, koji će imati dobrotvorni karakter i biti usmereni ka deci i sportskoj infrastrukturi.

Teren koji je obnovljen je teren na kojem je košarkas Atlante Bogdan Bogdanović počeo da se bavi košarkom.

Povodom otvaranja terena prisutnima su se obratili predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić, direktor OŠ “Pavle Savić” Milan Krstić i predsednica fondacije “Bogdan Bogdanović” i sestra srpskog košarkaša Bojana Bogdanović.

"Redovno smo obaveštavali Bogdana i jako je zadovoljan. Posebno mu je drago što smo uključili osnovce, oni su imali priliku da na tribinama ostave otiske svojih šaka i nadam se da su i oni uživali u rekonstrukciju terena. Bogdan će teren posetiti u junu mesecu, nadam se posle osvajanja NBA titule. Krivo mu je naravno što sada nije mogao da bude ovde. Ovakvih projekata će biti još, želimo da se posvetimo unapređenu trenažnih uslova za omladinu ali i nekim ekološkim radionicama” izjavila je predsednica fondacije.

Vladan Jeremić ukazao je da otvaranje ovog terena prevazilazi sportske okvire.

“Zahvalio bih se Fondaciji što je izabrala da sa projektima krene iz naše opštine i ovo predstavlja veliku čast za nas. Posebno mi je drago jer ovo je doprinos onome čemu svi težimo a to je deca imaju što više ovakvih sadržaja. Ja verujem da će na ovom terenu za par godina nastati jedan novi Bogdan Bogdanović i da ćemo se tada sećati kako je sve počelo”, izjavio je predsednik opštine Zvezdara.

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC/ bs
Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC/ bs

Milan Krstić izjavio je da su svi u školi zadovoljni zbog novog terena.

”Ovo je poseban dan za našu školu. Darivao nam je teren i upotpunio naš projekat koji se zove “Eko škola u prevenciji agresije”. Ideja nam je da stvorimo što više uređenih površina i sportskih terena koji umanjuju agresiju i sve one pojave kojima su izloženi naši mladi naraštaji”, zaključio je direktor OŠ “Pavle Savić”.

Prisutnoj deci se preko video poruke javio i Bogdan Bogdanović koji je odgovarao na pitanja koja su mu osnovci poslali.

"Školski dani su najlepši period života svakog čoveka, jer su tada prijateljstvo, iskrenost i otvorenost osobine koje nas najviše krase. Tada smo spremni da učimo, otkrivamo nove stvari. Tada rastemo. Zato je od ogromne važnosti da svako dete ima jednake šanse da se igra, razvija, uživa uz školu, sport, drugare, nastavnike. Bez obzira na to iz kog su dela grada ili države. Imajući sve to u vidu, veliko mi je zadovoljstvo što će deca na ovom mestu imati odlične uslove da se bave košarkom, da stiču nova poznanstva, da uče i budu srećna”, zaključio je srpski košarkaš.

Na renoviranom terenu postavljena je kvalitetna sportska podloga po FIBA standardima u plavim nijansama koji je dizajnirala arhitekta Julija Džogaz.

Koševi su dobili nove konstrukcije i moderne table od pleksiglasa, a kako bi školsko dvorište bilo što bezbednije, unapređen je video nadzor, dok će igralište u večernjim satima uskoro osvetljavati reflektori.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.