Beograd - Politika - B92 Lokal

Šapić objavio kad počinje grejna sezona

Gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, saopštio je na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda da grejna sezona počinje prvog novembra.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Photo Oz/Shutterstock
Foto: Photo Oz/Shutterstock

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Gradonačelnik Beograda izjavio je na sednici da je odluka o odlaganju grejne sezone dobar, racionalan i domaćinski potez, prenosi Beoinfo.

"Imamo informacije da će toplo vreme biti još ovih nekoliko dana, 31. oktobra ćemo ući u tople probe i od 1. novembra će da krene grejanje", rekao je Šapić i podsetio da kada je spoljna temperatura iznad 15-16 stepeni, grejanje se u tom slučaju samo blokira.

Šapić je dodao da je donošenje odluke o odlaganju grejne sezone pokušao da objasni javnosti i da se, kako je rekao, nije skrivao ni iza Gradskog veća ni iza Štaba za vanredne situacije. Naveo je da trenutno cena energenata u Srbiji praktično nije porasla, naročito ne grejanja, gasa, a da se u čitavom svetu dešavaju protesti zbog skoka cene energenata koje su, dodao je, potpuno nekontrolisane zbog rata u Ukrajini.

"Upravo iz tog razloga, koristeći ovo toplo vreme, juče je bilo između 28 i 30 stepeni, pokušali smo da nađemo najmanje loše rešenje, a to je da pomerimo za 15 dana početak grejne sezone kako bi uspeli da novac koji ćemo tu da uštedimo mogli kasnije da upotrebimo ukoliko dođe do neplaniranog poremećaja na tržištu i skoka energenata", rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.