Beograd - Politika - B92 Lokal

Šapić: Iskustva Sankt Peterburga za kvalitetniji život sugrađana

Gradonačelnik Aleksandar Šapić, primio je danas u Starom dvoru delegaciju Sankt Peterburga koja boravi u srpskoj prestonici u sklopu unapređenja saradnje dva grada.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Delegaciju Sankt Peterburga predvodi član Vlade Sankt Peterburga Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev, a sastanku je, pored ostalih, prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, poželeo je dobrodošlicu delegaciji iz Sankt Peterburga i izrazio želju da se saradnja dva grada proširi, učini kvalitetnijom, a po pitanju određenih stvari i konkretizuje.

"Uveren sam da za Beograd može da bude veoma korisno da sarađuje sa Sankt Peterburgom. Odnosi Srbije i Rusije su izuzetni i to ne važi samo za sadašnje vreme već za godine, decenije i vekove koji su za nama. Potenciraću konkretniju saradnju u raznim oblastima, a dogovorili smo formiranje radnih grupa čiji će zadatak biti intenzivna komunikacija koja treba da rezultira određenim dobrobitima koje će osetiti građani Beograda, ali i Sankt Peterburga. Tu pre svega mislim na kulturu, sport, privredu, turizam, ekonomiju i infrastrukturu", rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, Beograd može da iskoristi mnoga iskustva velikog i "ozbiljnog" grada kakav je Sankt Peterburg.

"Naravno, sve to ima za cilj poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života naših sugrađana. Verujem da će nakon ove posete i intenziviranja saradnje mladi ljudi iz Beograda imati priliku da bolje upoznaju istoriju Sankt Peterburga, što isto važi i za drugu stranu da ima šansu da upozna Beograd. Formalizovanjem ovog sporazuma otvaramo vrata novim prijateljstvima i prilikama za saradnju. Bez obzira na to što smo kroz istoriju imali dobre odnose, oni nadalje mogu da budu samo još bolji, čvršći i konkretniji", zaključio je Šapić.

Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev je zahvalio gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Gradu Beogradu na gostoprimstvu koje su, kako je rekao, osetili već sa prvim koracima u Beogradu. Takođe, preneo je najlepše želje svim Beograđanima od gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.