Beograd - Hronika - B92 Lokal

Gradske pijace: Obrušila se obloga ventilacionog kanala

Gradske pijace u današnjem saopštenju o nesreći koja se juče dogodila na pijaci "Stari Merkator" u Novom Beogradu, objašnjavaju da je došlo do "obrušavanja obloge - maske ventilacionog kanala", te da nije reč o obrušavanju plafona, zida, krova.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Nesreća se, kako navode, dogodila usled obrušavanja dela obloge ventilacionog kanala u nivou suterena, uviđaj je obavljen, a nadležne službe će sagledati razloge zbog kojih je došlo do obrušavanja.

Četiri povređene žene su prebačene u Urgentni centar, odakle su tri nakon kompletne dijagnostike puštene kućama, a četvrta je nakon preloma ruke zbrinuta na VMA.

U saopstenju se navodi da ništa nije ukazivalo da na pijaci TC "Novi Beograd" može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

"Najvažnije je da nema ljudskih žrtava, da su sve četiri povređene osobe zbrinute i van životne opasnosti. Šteta će svakako biti nadoknađena svim oštećenim licima", navode u saopštenju Gradske pijace.

Građevinska inspekcija je zatvorila za upotrebu deo objekta u kojem se desilo obrušavanje, dok drugi deo - plato pijace TC "Novi Beograd" radi nesmetano jer nema opasnosti od daljeg obrušavanja.

TC "Novi Beograd", u okviru koga se nalazi i pijaca, izgrađen je početkom 70-tih godina prošlog veka. U skladu sa svojom nadležnošću, JKP "Gradske pijace" je kontinuirano obavljalo tekuće održavanje prostora koje preduzeće koristi za obavljanje svoje delatnosti, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.