Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Uzmi račun i pobedi: Opštini Savski venac prvo mesto

Predsednik gradske opštine Savski venac Miloš Vidović primio je priznanje za osvojeno 1. mesto u kategoriji srednjih opština na takmičenju Uzmi račun i pobedi 2020. U ime ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i NALED-a priznanje su uručili Ministar finansija Siniša Mali i potpredsednica saveza za fer konkurenciju Jelena Ristić.

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Opština Savski venac
Foto: Opština Savski venac

Savski venac se plasirao među devet najaktivnijih lokalnih zajednica u prikupljanju fiskalnih računa i potvrda o bezgotovinskom plaćanju u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne zajednice u periodu od 15.11.2020. do 27.2.2021. u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“, a predviđena nagrada iznosiće 20.000 eura u dinarskoj protivvrednosti za lokalna ulaganja, prema izboru građana.

Borba protiv sive ekonomije je edukativna kampanja koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om sa ciljem podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva. Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu opštinu i celu zemlju dobrim mestom za život, navodi sa na sajtu opštine Savski venac.

Zahvaljujemo se svim sugrađanima Savskog venca koji su uzeli učešće u ovoj nagradnoj igri čime su pokazali da se nisu borili samo za sebe već i za opštinu u kojoj žive. Građani će sada videti direktne posledice svog odgovornog ponašanja i razumeti povratnu vezu koju plaćanje poreza ima sa kvalitetom života u njihovoj zajednici, što gradi dodatno poverenje u opštinu i državu kao i način na koji se troše budžetska sredstva – rekao je Vidović i dodao da je u planu da se novac dobijen od nagrade usmeri na ulaganja u razvoj najvažnijih segmenata opštine, a da će prioriteti biti definisani u skladu sa inicijativama sugrađana Savskog venca a sve u cilju stvaranja boljeg i odgovornijeg društva.

Borba protiv sive ekonomije odgovornost je opštine Savski venac kao i celog društva i zato ovim putem želimo da pozovemo sve sugrađane da nastave sa učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”, prikupljaju svoje račune prilikom svake kupovine i daju sopstveni doprinos u suzbijanju sive ekonomije u cilju unapređenja sigurnosti svih nas i omogućavanja preduslova boljeg životnog standarda – zaključio je Miloš Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.