Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Roditelji mogu podneti zahtev: "Grad nastavlja da pruža novčanu pomoć"

Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca u Beogradu mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite grada Beograda, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: eivanov/Shutterstock
Foto: eivanov/Shutterstock

Ona je istakla da resorni sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca, te podsetila da se ta vrsta podrške ostvaruje jednom godišnje, prenosi Beoinfo.

"Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji osnovaca dve prosečne zarade, a roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu", navela je Stanisavljevićeva.

Dodala je da je u prošloj godini iz gradskog budžeta u te svrhe izdvojeno gotovo 14 miliona dinara za 111 porodica sa ukupno 349 dece.

Od toga je, kako je istakla, 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece.

Stanisavljevićeva je naglasila da će Grad Beograd nastaviti i dalje sa obezbeđivanjem i razvojem usluga, prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite, da pruža neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta života.

"Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne. Ovom i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom podstiče se natalitet u Beogradu. Nastavićemo sa promovisanjem politike socijalno odgovornog grada i redovnim davanjem pomoći", rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da nijedno pravo neće biti umanjeno.

"Naprotiv, godinama unazad kontinuirano unapređujemo i proširujemo obim prava ka porodiljama i svima onima kojima je pomoć potrebna", rekla je gradska sekretarka.

Ona je pojasnila da se zahtev i potrebna dokumentacija podnose u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, u Ruskoj ulici broj 4, a zbog aktuelne epidemiološke situacije moguće ih je podneti i putem elektronske pošte na imejl: sanja.patric@gcsrbg.org. Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.