Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Novi planovi za Voždovac: Šta će sada moći da se gradi?

Menjaju se pravila gradnje na Voždovcu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, rachwal
Ilustracija: Depositphotos, rachwal

Naime, gradska uprava objavila je Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine između ulica Gospodara Vučića, Grčića Milenka i Ustaničke. Preciznije, za blok između ulica: Rada Končara, Banjalučka, Todora Dukina i Vojvode Prijezde. Naručilac izrade plana je "Novkol AD Beograd", a kojim se predlaže da se u okviru predmetnog bloka preispita postojeće rešenje.

Kako se navodi u dokumentaciji, "ovaj blok karakteriše uglavnom izgradnja jednog objekta na parceli, gde su postojeći objekti niže spratnosti, lošeg kvaliteta i boniteta, povučeni u odnosu na regulacionu liniju, sa formiranim predbaštama".

Prostor je podeljen na dve podzone - C6.1 i C6.2.

U prvoj (obuhvata deo bloka uz ulicu Rada Končara i Vojvode Prijezde), izmene se tiču visine objekata i tu će biti dozvoljena gradnja objekata maksimalne visine od 15 metara namenjena višeporodičnom stanovanju, s tim da su u planu i komercijalni sadržaji (trgovina, ugostiteljstvo, adminstracije...).

Na svakoj građevinskoj parceli gradi se jedan stambeni objekat, kaže se u Nacrtu.

U okviru druge podzone (obuhvata istočni deo bloka uz Ulicu Rada Končara, Banjalučku i Teodora Dukina), po svemu sudeći, biće zadržani prethodni parametri izgradnje kojima se propisuje maksimalna visina objekta od 12 metara i strukture Po+Su+P+2+Pk ili PS.

I tu je predviđena izgradnja objekata namenjena višeporodičnom stanovanju uz određen komercijalni sadržaj.

Takođe, Nacrt planira i izgradnju podzemnih garaža, dok će deo parking mesta moći da bude i na građevinskoj parceli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.