Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Beograđani za jedan dan popunili sva mesta za subvencije za kupovinu bicikala

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da se na poziv Grada Beograda i Udruženja "Jugo cikling kampanja" za finansiranje kupovine bicikala javilo skoro 2.100 naših sugrađanki i sugrađana u jednom danu, te su na taj način popunjena sva mesta za ovu godinu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, Facebook/Goran Vesić
Foto: Printskrin, Facebook/Goran Vesić

"Grad Beograd je za ovaj projekat izdvojio deset miliona dinara iz budžeta za 2021. godinu. Ovaj projekat je jedna od mera za smanjenje zagađenosti vazduha, predviđena Akcionim planom kvaliteta vazduha u Beogradu i sprovodi se pod sloganom 'Kupuješ bajk? Uštedi 5.000'. Pravo učešća na ovom pozivu imala su sva fizička lica sa važećom ličnom kartom s prebivalištem na teritoriji Beograda. Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara", navodi se u objavi.

Vesić je zahvalio Beograđankama i Beograđanima na velikom odzivu na javni poziv.

"Ove godine smo želeli da vidimo kakvo je interesovanje građana. Sada je jasno da je ova mera potreba naših ljudi, pa će iznos za subvencije u budžetu za narednu godinu biti pet puta veći i iznosiće 50 miliona dinara. Novi konkurs očekujte u januaru. Beograd pobeđuje" napisao je Vesić na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.