Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić: Zadovoljan sam; Nisam zadovoljan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je danas posle sednice Kriznog štaba da je zadovoljan, jer smo izbegli policijski čas i potpuno zatvaranje na sedam do deset dana, kako je bilo predlagano.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

''Nisam zadovoljan jer ćemo imati određene restrikcije za vikend. Od ponedeljka se vraćamo na radno vreme do 20 sati. Nadam se da je ovo poslednji vikend u kojem ćemo imati makar i delimično zatvaranje. Srećan sam jer je na Kriznom štabu saopšteno da se vakcinacija najbolje odvija u Beogradu. To je zato jer se čitav tim, koji sam oformio, u Beogradu bavi time kako da se vakciniše što više ljudi. Mi smo se najbolje organizovali, bavimo se vakcinacijom i zato smo najbolji'', poručio je Vesić na Fejsbuku.

Kako je saopštio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda, Vesić je rekao da se u srpskoj prestonici na hiljadu stanovnika vakcinisalo 222 ljudi, a revakcinisalo 120.

''U populaciji od 65 do 74 godine u Beogradu je na hiljadu stanovnika vakcinisano više od petsto ljudi, a u populaciji preko 75 godina više od 450. To je veliki uspeh i velika pobeda. To je i poruka koju šaljem u ime Beograda. Masovna vakcinacija i revakcinacija jeste jedini put da izađemo iz epidemije, kao i poštovanje predviđenih mera, a ne nove restrikcije'', napisao je Vesić, naglašavajući da je premijerka Ana Brnabić uložila ogroman napor da se pronađe kompromis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.