Beograd - Društvo - B92 Lokal

Otvoren konkurs, nagrada - 28.000 dolara: Sprema se gradnja nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku UNDP-a u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije raspisuju javni, otvoreni, jednostepeni, arhitektonski konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Izvor: Gradnja.rs, B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, ventanamedia
Ilustracija: Depositphotos, ventanamedia

Planirana izgradnja nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti predviđena je u rubnim zonama donjeg dela Dorćola, uz budući linijski park u blizini Pančićevog parka i Marine Dorćol u Dunavskoj ulici. Lokacija je dobro saobraćajno povezana sa glavnim gradskim saobraćajnicama čime je omogućena dobra povezanost i sa ostalim širim delovima grada.

B92.net saznaje: Nove zgrade umetničkih fakulteta - u pripremi su dve lokacije; Šta je u planu?

Konkurs je otvoren 15. septembra, a učesnici pitanja u vezi sa konkursom mogu postaviti do 1. decembra. Krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 24. januar, a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 22. februara iduće godine, prenosi portal Gradnja.

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 10 radova i ukoliko isti zadovoljavaju propozicije konkursa dodeliće se nagrade u ukupnom iznosu od 56.000 dolara. Prva nagrada iznosi 28.000 dolara, druga 14.000, treća 7.000 dolara, a tu su i dva otkupa od po 3.500 dolara.

Podsetimo, o konkursu je javnost obavestila i premijerka Ana Brnabić.

Tri fakulteta sele se u jednu zgradu: U planu streljana, kafe, "eksperimentalna bašta" VIDEO

"Nastavljamo sa investicijama u kulturu i obrazovanje. FMU se od 1937. nalazi na 'privremenoj' lokaciji u parku Manjež i nakon više od 8 decenija, dobiće zgradu kakvu zaslužuje", poručila je ona u objavi na Tviteru.

Studenti, navela je, više neće morati da vežbaju po hodnicima, ćoškovima i toaletima kao do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.