Beograd - Društvo - B92 Lokal

Napuštena toplana će biti prostor koji će da koriste mladi bendovi FOTO

Stara i napuštena toplana će biti preuređena u prostor koji će da koriste mladi bendovi, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas na Fejsbuku.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, Fejsbuk/Goran Vesić
Foto: Printskrin, Fejsbuk/Goran Vesić

"Sećate li se alternativnih bendova iz BIGZ-a koji su ostali bez prostora kada je počela rekonstrukcija ove zgrade?", pitao je Vesić svoje pratioce na toj društvenoj mreži.

"Danas sam Viktoru Saviću koji se bori za njih pokazao staru i napuštenu toplanu koja će biti preuređena u prostor koji će da koriste mladi bendovi. Narednih nedelja raspisujemo tender za projektovanje potom sledi rekonstrukcija objekta uz najmoderniju zvučnu izolaciju", napisao je Vesić.

"Prostor će biti namenjen mladim i alternativnim bendovima. Tu će moći da snimaju svoje pesme, da vežbaju i da održavaju prve koncerte. Grad Beograd će pokrivati troškove rada ovog centra tako da mladi bendovi neće plaćati korišćenje prostora. Biće dovoljno da se jave na konkurs koji će raspisivati Dom omladine i koji će biti uvek otvoren", najavio je.

"Tako će Beograd dobiti centar u kome će prve nastupe imati neka nova Ekatarina, Idoli, Šarlo akrobata ili Partibrejkersi. To je naš Beograd za koji se ja borim. Nikada to neće moći da shvate lokalni političari koji nisu bili na svirkama osamdesetih. Jer baviti se politikom ne znači samo rešavati komunalne probleme već treba da imate osećaj za duh grada", istakao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.