Beograd - Društvo - B92 Lokal

Najmlađi Beograđani dobijaju dupli paketić: Na lokalu kreće podela prazničnih poklona

Prestoničke opštine i ove zime obradovaće svoje najmlađe građane novogodišnjim paketićima!

Izvor: Novosti (A. V. V.) Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Lucky Business
Foto: Shutterstock/Lucky Business

Prijave za slatke poklone u nekoliko lokalnih samouprava su počele, u nekim su privedene kraju, a ostale tek treba da objave podatke o apliciranju i uzrastu mališana kojima će biti dodeljeni besplatni darovi. Tako će najmlađi Beograđani ove zime imati dupli paketić jer će osim od Opštine moći da računaju i na vaučere koje će svakom detetu do 18 godina dodeliti Grad Beograd, pišu Novosti.

Gradske opštine Stari grad, Surčin, Voždovac, Rakovica, Palilula i Čukarica za praznike spremaju dodelu slatkih paketića. Prijava je za voždovačke mališane završena prethodne sedmice, a novogodišnje poklone dobiće deca do sedam godina.

"Iako se prijava završila, na poklone od Opštine moći će da računaju i roditelji beba koje se rode do kraja ove godine, koji će moći da podnesu zahtev naknadno", kažu za "Novosti" u Opštini Voždovac.

"U planu je da dodela novogodišnjih paketića bude održana poslednje nedelje decembra".

Na Starom gradu deca uzrasta do 15 godina dobiće od Opštine besplatne paketiće. Prijava je počela početkom ove nedelje i trajaće sve do 16. decembra u uslužnom centru Opštine svakog radnog dana od 8.00 do 20.00.

"Mogućnost prijave imaju svi roditelji ili staratelji sa prebivalištem na teritoriji Starog grada koji poseduju karticu "Stari grad misli na tebe", kao i roditelje dece koja pohađaju osnovnu školu ili predškolsku ustanovu na teritoriji opštine", ističu u GO Stari grad.

"Deca uzrasta do 15 godina imaju pravo prijave samo ukoliko su učenici osnovne škole".

Opština Palilula ove zime obradovaće najmlađe do sedam godina slatkim paketićima, a prijava još nije počela. Iz GO Rakovica za "Novosti" kažu da je planirana, ali da još nije utvrđeno kada i gde će se oni deliti. Takođe, podsećaju da je GO Rakovica svake godine organizovala podelu novogodišnjih paketića 1. januara tokom trajanja akcije "Ulica otvorenog srca" na Vidikovcu.

Najmlađe Čukaričane će takođe obradovati Opština, i to duplo - osim božićnih paketića biće upriličene i dečje predstave posle Nove godine u Tetru na Brdu 2, 3, 4. i 5. januara, gde će mališanima Božić Bata uručiti paketiće.

"Slatke paketiće dobiće deca rođena od 1.1.2016. do 31.12.2021. godine", navode u ovoj opštini.

"Zahtev za paketić raditelji mogu podneti na pisarnici Opštine do 9. decembra, a vaučer moći će da preuzmu na šalterima Opštine od 20. do 30. decembra".

Surčin se po prvi put pridružuje akciji

Foto: Shutterstock/New Africa
Foto: Shutterstock/New Africa

Gradska opština Surčin prvi put će ove godine obradovati svoje najmlađe građane novogodišnjim paketićima.

Poklone će dobiti oko 5.000 mališana rođenih u periodu od 2012. do 15. novembra 2022. godine.

Prijave su prvobitno trajale do 15. novembra, ali su produžene, pa će zainteresovani roditelji zahteve za slatke poklone moći da podnesu najkasnije do 30. novembra, do 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.