Beograd - Društvo - B92 Lokal

Kojim putem od tačke A do tačke B u glavnom gradu? Uskoro bi odgovor mogla da vam da - aplikacija

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je tender za izradu mobilne aplikacije za korisnike javnog prevoza.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: ImYanis/Shutterstock
Ilustracija: ImYanis/Shutterstock

Kako se pojašnjava u javnom pozivu, potrebno je osmisliti i izraditi mobilnu aplikaciju Sekretarijata za javni prevoz, na Android i iOS platformi, kojom će se korisnici javnog prevoza, kao i turisti, informisati o redu vožnje i linijama javnog prevoza.

Aplikacija treba da pruži informacije putnicima o mogućnostima kombinovanja različitih vidova prevoza i linija javnog linijskog prevoza putnika, kako bi se na najbrži način mogli prevesti sa jedne lokacije na drugu željenu lokaciju na području grada Beograda, uz procenu neophodnog pešačenja za dolazak na stajališe.

Takođe, ona treba da bude primenjiva putem mobilnog telefona i interneta, da nosi oznaku sekretarijata i da obuhvati savremene elemente sličnih aplikacija sekretarijata/direkcija za javni prevoz u Evropi.

"Predmet javne nabavke je vlasništvo grada Beograda – Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijata za Javni prevoz, a Izvršilac je dužan da preda vlasniku sve šifre/kodove za potrebe korišćenja i upravljanja Aplikaciojm", napominje se u zvaničnoj dokumentaciji.

Procenjena vrednost bez PDV-a je 4.166.666,66 dinara, a rok za podnošenje ponuda ili prijava je 28. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.