B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

Kršili mere: Zatvoreno pet ugostiteljskih objekata u Kragujevcu

Kako je saopšteno iz Gradske uprave Kragujevca, tokom proteklog vikenda, zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera zatvoreno je pet ugostiteljskih objekata.

Izvor: Ritam grada Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos, fiphoto
Foto: Depositphotos, fiphoto

Zatvoreni su kafić "Oblomov", "Woodland plus", "Palas", "Paligorić" i "Lađa francuska", prenosi Ritam grada.

Prema rečima Gordane Damnjanović, koordinatorke za primenu protivepidemijskih mera grada Kragujevca, ovo je pre svega vrsta opomene, a novčanih kazni nije bilo.

"Problem je u tome što veliki broj lokala na teritoriji grada Kragujevca i pored dozvole rada u baštama sa 50 odsto kapaciteta i dalje te mere ne poštuju. Ovo je pre svega jedna vrsta opomene. Nekoliko lokala je tokom vikenda ispražnjeno i izrečena je mera zabrane rada na 72 sata. Nije bilo novčanih kazni. Jedino poštovanje epidemijskih mera i nastavak imunizacije mogu dati rezultate i dati ono što ugostitelji žele, a to je da rade i u zatvorenim delovima objekata. Broj novoobolelih u Kragujevcu trenutno beleži blagi pad. Ukoliko se ovakav trend nastavi, i kada se broj novoobolelih smanji i padne ispod 25 na 100.000 stanovnika, može se očekivati ukidanje vanredne situacije", smatra Damnjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.