Otvoren šesti rok kamp za devojčice

Otvoren konkurs za novu generaciju mladih rokerki! Šesti Rok kamp za devojčice, jedini projekat ovog tipa u jugoistočnom delu Evrope, ove godine će se održati u Kruševcu od 11. do 17. jula. Konkurs za novu generaciju biće otvoren do 5. juna.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Shutterstock/Oleinik Iuliia
Foto:Shutterstock/Oleinik Iuliia

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Kamp se svake godine održava u drugom gradu u Srbiji, a tokom sedam dana trajanja kampa, učesnice uče osnove ili usavršavaju sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i snimanja zvuka i koncertne produkcije. Tokom kampa biće formirani bendovi koji će nastupiti na završnom koncertu na bini ispred Kulturnog centra u Kruševcu u nedelju, 17. jula.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Kao i prethodnih godina, pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz edukativnih radionica u okviru kojih će devojčice, između ostalog, imati priliku da rade na tremi i javnom nastupu.

Muzičko obrazovanje devojčica kao ni posedovanje sopstvenog instrumenra nije presudno za učešće u kampu. Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam. Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju. Organizacioni tim Rok kampa za devojčice dodatno ohrabljuje devojčice iz manjih mesta u Srbiji, udaljene od velikih gradova, da se prijave na ovaj kamp.

Važno je istaknuti da organizacioni i mentorski tim Rok kampa za devojčice nastavlja da promoviše i podržava devojčice učesnice kampa na različite načine i nakon završetka kampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu