Scenario "Ratova zvezda" i deo svemirskog broda na aukciji

Suveniri preminulog glumca Dejvida Prausa, čuvenog Darta Vejdera iz "Ratova zvezda", biće predmet humanitarne aukcije.

Izvor: B92, SKY
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Britanski glumac Dejvid Praus, poznat po ulozi Darta Vejdera u trilogiji "Ratovi zvezda" i kao Čovek Zelenog krsta, bolovao je od Alchajmerove bolesti, a umro je prošle godine u 85. godini.

Ovog meseca na aukciji će se naći oko 600 predmeta iz Ratova zvezda, a deo zarade odlazi u britansku dobrotvornu organizaciju za istraživanje demencije "Alchajmer riserč UK".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Među predmetima je originalni produkcijski scenario koji Praus izgovara u epizodi "Imperija uzvraća udarac" i mali deo Milenijumskog sokola, izmišljenog svemirskog broda iz "Ratova zvezda", kao i skup potpisanih plakata i fotografija iz filma.

Pored toga što je glumio klasičnog negativca u originalnoj trilogiji "Ratovi zvezda", on je bio i zaštitno lice na putevima u Velikoj Britaniji, a odelo koje je nosio kao "Čovek Zelenog krsta" takođe je na aukciji.

Inače, zvezdane predmete za aukciju dva meseca je istraživao i organizovao Prausov prijatelj i pomoćnik Džulijan Oven.

"Bila mi je čast učiniti ovo za porodicu Praus. Radio sam sa Dejvidom više od 10 godina i prolazak kroz kolekciju mi je doneo mnoštvo lepih uspomena. Očekujemo veliko interesovanje iz celog sveta", rekao je Oven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu