Kubura o predstavi sa Timarovim: "Srđan još čuva predstavu Marinku Madžgalju" VIDEO

Predstava "Kerovi" je bila veliki hit u Kanadi, Australiji, Americi, a neki monolozi u tekstu su među najizvođenijim monolozima na prijemnim ispitima na svetskim pozorišnim akademijama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Kako tekst, tako i predstava osvojila je mnogobrojne nagrade na svetskim scenama.

"Predstavu igramo već tri-četiri godine u Teatru na Banovom brdu. Mi smo se poprilično uigrali. Predstava je jedna vesela životna priča o tome kako nas gledaju stvorenja koja nas bezuslovno vole, a čiju ljubav mi podrazumevamo, pa se nekad i ne ponašamo najbolje prema njima. Što ne znači da se to odnosi samo na pse, već na sve što nas okružuje, a čiju ljubav mi podrazumevamo. Da li su to partneri, deca roditelji...", rekao je glumac Aleksandar Srećković Kubura kad ga je ugostila Prva TV.

Podsetio je da je tu predstavu prvo igrao sa Marinkom Madžgaljem, pa da je Srđan Timarov uskočio da mu "čuva" predstavu dok se ne oporavi.

"On mu i dalje čuva predstavu", rekao je, te dodao da će opet da je igraju i za Marinka, ali da to ne znači da će da tuguju, već da će da budu veseli i daju sve od sebe na sceni, jer je i on tako radio.

Na pitanje da li je još negde glumio životinju, pošto u ovoj glumi psa, Kubura je šaljivo odgovorio:

"Mislim da sam uvek igrao ljude. Igrao sam žene, ako se to računa u ljude".

On je govorio i o tome da se svi glumci testiraju i da ako nemaju negativan test na koronu, ne mogu da igraju predstave.

"Publika je sve vreme sa maskama, svi su razdvojeni. U foajeima ne mogu da se grupišu. Sve radimo da pozorište bude bezbedno i zato se nadam da će to i da se uvaži i da će da nas puste da kultura ne umire u ovo neko vreme nego da nekako preživi dok ne dođu bolji dani", poručio je danas glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Pogledajte više u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu