Stiže još jedna adaptacija Džordža R. R. Martina

Gore Verbinski, reditelj koga znamo iz brojnih hitova poput, recimo "Pirates of the Caribbean: At World's End" ili "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", a koji je poslednji film, "A Cure for Wellness", snimio 2016. godine, trebalo bi da režira filmsku adaptaciju romana "Sandkings" čiji je autor Džordž R.R. Martin.

Izvor: Titlovi
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prethodni film Verbinskog zaradio je tek 26 miliona dolara od svetske distribucije, a snimljen je za 40 miliona, pa nije ni čudo što je napravio pauzu od pet godina. Ipak, čelnici Netfliksa odlučili su da mu ukažu poverenje.

"Sandkings" je futuristička priča u čijem središtu se nalazi Sajmon Kres, kolekcionar egzotičnih životinja, koji kupuje četiri terarijuma s misterioznim bubolikim stvorenjima nazvanim kao i naslov novele. Te životinje narastaju upravo onoliko koliki je i prostor u kome žive. Kres zbog toga gradi peščani zamak, ali ne da bi udovoljio stvorenjima, već da bi ih izgladnjivao i terao ih da se bore jedni protiv drugih da bi došla do hrane. Tako će uslediti tragičan rasplet.

Ovo Martinovo delo svojevremeno je poslužilo i kao inspiracija, doduše tek u naznakama, za prve epizode serije "The Outer Limits" iz 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu