"Ajnštajnova izdaja" na otvorenoj sceni stadiona Tašmajdan

Teatar Vuk izvešće svoju najnoviju predstavu “Ajnštajnova izdaja” Erika Emanuela Šmita u režiji Andree Lazić na otvorenoj sceni stadiona Tašmajdan, 2. jula.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ova "ozbiljna komedija", kako navode autori predstave, prati dva neobična čoveka, koji se sreću četrdesetih godina dvadesetog veka, pokušavajući da nađu zajedničku tačku oproštaja, sebi i svetu, koji je uvek na ivici uništenja.

U središtu priče je slučajni susret slavnog naučnika Alberta Ajnštajna sa američkim skitnicom na obali jezera u Nju Džerziju.

"Ajnštajn, nemački Jevrejin i ubeđeni pacifista, ''ukršta'' stavove s čovekom koji je izgubio sina u ratu i brani smisao njegovog postojanja. Filozofska, a krajnje razumljiva drama Erika Emanuele Šmita, najizvođenijeg dramatičara našeg doba, vodi nas ka Istini i Pravdi, koje su poslednja odbrana genija, u svakoj oblasti nauke i života”, objašnjavaju autori.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

Na incijativu beogradskih pozorišta i Sekretarijata za kulturu, sva beogradska pozorišta će od 25. juna do 20. jula svoje predstave izvoditi na stadionu Tašmajdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu