Festival "Nišvil" se održava u planirano vreme

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da su sve procene da će avgust biti bezbedan mesec za okupljanje većeg broja ljudi, ali i da su spremni da sprovedu sve preventivne mere.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Foto arhiva Nisville jazz festivala
Foto arhiva Nisville jazz festivala

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa dovedeno u pitanje održavanje brojnih manifestacija, organizatori Nišvila, doneli su konačnu odluku da se ovaj niški džez festival održi u punom formatu od 7. do 16. avgusta, a glavni festivalski program od 13. do 16. avgusta.

Nakon što je republički Krizni štab preporučio organizatorima Egzita da festival odlože za avgust, Blagojević kaže da je njima to bio jasan znak da mogu da nastave sa pripremama za ovogodišnji Nišvil, te veruje da termin niškog festivala neće biti doveden u pitanje, te nisu čekali 1. jul za konačnu odluku, kao što je ranije najavljeno.

Napominje da su potpuno spremni da sprovedu preventivne mere, ukoliko bude bilo potrebe, a nada se i da će se do tada promeniti i odluke o tome koliko ljudi može biti okupljeno na jednom mestu.

Kaže da se neće menjati ni koncept festivala - krenuće sa teatrom, filmom, programom posvećenim Šabanu Bajramoviću i završiti glavnim programom kao i svake godine, pišu Južne vesti.

Prema poslednjim statističkim parametrima, kažu organizatori, na prethodnih 25 izdanja Nišvila od 1995. do 2019. godine, nastupilo je više od 2.000 bendova i preko 20.000 izvođača, a glavne i prateće programe festivala videlo je blizu tri miliona posetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu