JDP poklanja: Gledajte predstavu ''Bure baruta'' onlajn VIDEO

Predstava ''Bure baruta'' Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog premijerno je izvedena na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta 18. marta 1995. godine.

Izvor: B92
Podeli

Čekajući momenat kada će ponovo početi da igraju i da se sreću sa publikom iz večeri u veče, Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa svojom publikom na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće.

''Kad sam na makedonskom pročitao dramu Dukovskog, Bure baruta zaista sam bio, kao retko kada, oduševljen. Gotovo sam sve razumeo. A najvažnije, osetio sam osnovnu vrednost ovog lapidarnog teksta, britkog dijaloga, duhovite forme i metaforične slike svih naših muka usred muka koje smo tada preživljavali. Da li ima išta idealnije od toga da novi dramski tekst liči na sve ono što nas okružuje, a da je dovoljno destilisan, te nije bukvalna kopija stvarnosti“, napisao je Jovan Ćirilov o drami Dejana Dukovskog, piše na sajtu ove kulturne ustanove.

Premijerno emitovanje predstave Bure baruta Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog zakazano na JDP TV-u za večeras u 21 h otkazano je iz tehničkih razloga. Snimak predstave biće emitovan u petak 3. aprila u 21 h. Reprize su u subotu 4. aprila u 21 h i u nedelju 5. aprila u 18 i 21 h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu