Priboj, grad poezije - "Poezija su ljudi"

Sedmi, po redu, festival "Dani Danila Lazovića", ove godine održaće se od 22. do 25.oktobra u Priboju, gradu u kome je rođen ovaj veliki glumac i u koji se rado vraćao, a meštani su ga uvek dočekivali sa osmehom, ponosom i raširenih ruku.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Ovogodišnji slogan festivala glasi "Poezija su ljudi". Možda, baš ovaj slogan, više nego ijedan ranije, oslikava suštinu poezije i misiju festivala. Danilo Lazović, bard srpskog glumišta, čije ime, delo i umetničku veličinu slavi festival, najbolji je primer da su ljudi poezija. Oni je stvaraju i govore, prenoseći magiju umetnosti.

Ovogodišnji festival, baš zbog toga, okrenut je ljudima, njihovim životima, problemima, radostima i svemu onome što život jeste. U tome je presudna uloga umetnosti i poezije. Prepoznati, oplemeniti i opomenuti da je život dar, a umetnost njegov najbolji prijatelj.

Кao i prošlih godina, publika će biti u prilici da vidi vrhunska pozorišna ostvarenja, prisustvuje razgovorima sa najistaknutijim dramskim umetnicima, prati interesantne radionice, pogleda izložbe i podrži mnogo mladih studenata iz zemlje i regiona koji dolaze da se nadmeću u govorenju poezije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu