Svetlosna sablja, Betmenov oklop i još 900 predmeta iz čuvenih filmova na aukciji

Memorabilije iz najpoznatijih filmskih hitova, među kojima i sekira Džeka Nikolsona iz filma "Isijavanje", kao i svetlosna sablja Semjuela L. Džeksona iz "Ratova zvezda" naći će se na aukciji u septembru, piše Gardijan.

Izvor: Hina, N1
Podeli
Foto: Getty/Justin Sullivan / Staff
Foto: Getty/Justin Sullivan / Staff

Na aukciji će se 30. septembra i 1. oktobra naći oko 900 predmeta. Očekuje se da će biti prikupljeno više od šest miliona funti.

Među predmetima koji će se naći na aukciji londonske kuće "The Prop Store" je i oklop koji je glumac Rasel Krou nosio u svojoj Oskarom nagrađenoj ulozi u filmu "Gladijator".

Kaciga stormtrupera iz "Ratova zvezda: Nova nada" (1977) jedan je od najtraženijih predmeta s procenjenom prodajnom cenom između 120.000 i 180.000 funti.

Očekuje se da će se kompletni Betmenov oklop koji je Majkl Kiton nosio u filmu iz 1989, prodati za više od oko 80.000 funti, a svetlosna sablja Semjuela L. Džeksona u "Ratovima zvezda: Osveta Sita" za oko 100.000 funti.

Oglašen kao "prikladan za razne vrste budžeta", jedan od najmanje skupih predmeta je zlatna karta Vilija Vonke, poster filma iz 2005. "Čarli i fabrika čokolade", procenjen je na 300 funti.

Par najki patika i čarapa koje je Tom Henks nosio u "Forest Gampu" procenjuju se između 8.000 i 10.000 funti.

Na aukciji će se naći i odelo koje je nosila Hale Beri kao Storm u filmu "X-Men", kao i sveta ručna granata od Antioha iz komedije "Monti Pajton i Sveti gral".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu