"Poslednji put sam ovde samostalno izlagala pre 45 godina..."

"Rodila sam se i živela u Srbiji 29 godina. Vraćala sam se samo da posetim porodicu. Poslednji put sam ovde samostalno izlagala pre 45 godina..."

Izvor: B92, Nedeljnik.rs
Podeli
Foto: Gettyimages / Ben Gabbe
Foto: Gettyimages / Ben Gabbe

"Sada, skoro pola veka kasnije, želim da pokažem, naročito novoj generaciji, šta sam radila sve ove godine. Htela bih kroz svoj rad da osete koliko je važno rizikovati, kao i koliko je važno sagledati širu sliku i imati velike snove bez obzira na sve", napisala je Marina Abramović.

Jedna od najpoznatijih svetskih umetnica današnjice prvi put se obratila srpskoj javnosti, uoči retrospektivne izložbe koja se na jesen sprema u svom rodnom gradu, u autorskom tekstu za letnji dvobroj Nedeljnika.

Abramovićeva u tekstu piše od tome zašto se od svoje prve retrospektivne izložbe u čuvenom njujorškom muzeju savremene umetnosti - MoMA nije osećala tako ushićeno, kao i zbog čega će beogradska retrospektivna izložba za nju biti najveća i najznačajnija do sada.

Aktuelno

"Mini Maus je izgubila svoj glas..."

Rusi Tejlor, američka glumica koja je više od 30 godina pozajmljivala glas Mini Maus, umrla je u 76. godini, saopštio je studio Dizni. Glumica je preminula u Kaliforniji, a uzrok smrti nije saopšten.

Aktuelno nedelja 28.07. 13:12 Komentara: 1
strana 1 od 24 idi na stranu