"Jadnici" i "Veliki Getsbi" na startu pozorišne sezone uz pridržavanje svih mera

Posle šest meseci bez predstava i nastupa, Opera i teatar Madlenijanum pripremili su program za novu sezonu. Sezona 2020/2021 će biti puna izazova, smatraju iz uprave pozorišta, ali su više nego spremni da se vredne ekipe vrate na binu a i gledaoci u stolice, uz pridržavanje svih epidemioloških mera

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net/S.D.
Foto: B92.net/S.D.

Kako je istakao generalni i umetnički direktor Andreja Rackov, omogućili su bezbedne uslove za publiku i izvođače, te poštujući i sprovodeći propisane mere Vlade i Kriznog štaba protiv širenja koronavirusa, sve predstave se izvode na Velikoj sceni, sa vidno obeleženom distancom između posetilaca.

Sezona se otvara 3. oktobra i to najizvođenijim mjuziklom ovog teatra, "Jadnici", u režiji Nebojše Bradića, i dirigentom Vesnom Šouc.

Na scenu se takođe vraća i melodrama "Veliki Getsbi", po čuvenom romanu F.S. Ficdžeralda i u dramatizaciji Hrista Bojčeva. U režiji Ane Radivojević Zdravković drama je imala svoju premijeru 2015. godine, kada je naslovnu ulogu tumačio Ivan Bosiljčić. Publika će premijernu obnovu gledati 19. oktobra i reprizu 20. oktobra, ovog puta sa Branislavom Trifunovićem, u ulozi Džeja Getsbija.

Dramski sektor Madlenijanuma najavio je i "Gavran fest", festival naizvođenijeg dramskog pisca Mira Gavrana, i to od 22. do 25 oktobra.

Kako je najavljeno, na Velikoj sceni biće prikazane četiri predstave nastale po dramskim delima najprevođenijeg i najizvođenijeg hrvatskog pisca, koje će izvoditi ansambli iz Beograda, Niša i Zagreba.

Muzički sektor za ovu sezonu pripremio je operetu "Vesela udovica", Pučinijevu operu "Manon Lesko" koja je premijeru imala krajem februara, operu "Don Đovani" i balet "Hazarski rečnik".

Iz Madlenijanuma najavljuju i učešće na 52. BEMUS-u, početkom novembra sa čuvenim dramskim sopranom Marijom Guljeginom iz Belorusije, ali i gostovanje Opere Sankt Peterburga, gala-koncert proslavljenog baritona Željka Lučića.

Iz Madlenijanuma su najavili premijerno izvođenje mjuzikla "Priče sa zapadne strane", zakazano za februar, kao i dve dramske premijere na Maloj sceni, ali i dramatizaciju romana Ljiljane Habjanović Đurović, "Ženski rodoslov".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu