Pozorište Duško Radović dočekuje goste iz Banjaluke: Za najmlađe Sirano de Beržerak i Kralj Žabac

Dečje pozorište Republike Srpske iz Banjaluke gostuje u Malom pozorištu "Duško Radović" sa dve predstave: "Kralj Žabac" sutra 10. marta, i "Sirano de Beržerak" dan kasnije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: depositphoto/carlosphotos
Foto: depositphoto/carlosphotos

"Sirano de Beržerak", po tekstu Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, namenjen je deci starijoj od pet godina, dok se "Kralj Žabac", autora Veselina Bojdeva, u režiji Slavča Malenova, preporučuje deci starijoj od četiri godine.

Gostovanje je nastavak saradnje između Malog pozorišta "Duško Radović" i Dečjeg pozorište Republike Srpske, koja je započeto gostovanjem pozorišta iz Banjaluke u Beogradu od 21. do 23. marta 2017. godine kada je izvedeno tri predstave sa njihovog redovnog repertoara. Malo pozorište na ovaj način želi da neguje i razvija umetničke saradnje i razmene sa pozorištima za decu i mlade u regionu. Posebno naglašavamo da Dečje pozorište Republike Srpske, kao i naše pozorište, neguje lutkarski i dramski repertoar za decu i mlade i ovo je svojevrsna prilika da se unaprede i razvijaju iskustva iz oblasti dramskog repertoara za namladje, tehnologije lutaka, glume i lutkarskih tehnika.

Dečje pozorište Republike Srpske iz Banjaluke osnovano je 30. decembra 1955. godine. Za poslednjih pedesetak godina na scenu je postavilo 279 premijera, a predstave je gledalo više od tri miliona gledalaca. Dečje pozorište je od 2002. godine organizator tradicionalnog Međunarodnog festivala pozorišta za decu, a okuplja svake godine teatre iz desetak evropskih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu