Rolingstonsi optuženi za krađu VIDEO

Rolingstonsi su se ponovo suočili s tužbom za autorska prava, ovog puta zbog pesme "Living In A Ghost Town". Naime, autor pesme "So Sorry" Angelslang tvrdi da je svoje pesme dao jednom od najbližih članova porodice Džeger, nakon čega su oni snimili pomenutu pesmu koja je, tvrdi, originalno njegova.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U tužbi, malo poznati muzičar Serđo Garsija Fernandez, koji nastupa pod imenom Angelslang, tvrdi da je pesma "Living In A Ghost Town" Rolingstonsa prisvojila mnoge od prepoznatljivih i ključnih zaštićenih elemenata iz dve njegove pesme, "So Sorry" iz 2006. i "Seed Of God" iz 2007. godine.

Fernandez tvrdi da je dao CD s muzikom najbližem članu porodice Mika Džegera, a da su nedugo potom Rolingstonsi snimili spomenutu pesmu. U izjavi za Bilbord, Fernandezovi advokati rekli su:

"Član uže porodice Džegara potvrdio je da je primio sporni CD tuženog putem e-maila i napisao da su muzički radovi tuženog i njihov stil, ono što bi Rolingstonse moglo da zanima."

Dalje se navodi da su prilikom rada na pesmi "Living In A Ghost Town" iskoristili vokalne delove, neke akorde, neke ritmove bubnjeva, delove usne harmonike, delove bas linije, tempa i druge ključne potpise iz pesama "So Sorry" , kao i harmonije i akorde iz pesme "Seed Of God". Predstavnici The Rolling Stonesa za sada još nisu komentarisali spornu tužbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu