Toni Cetinski pobednik "Beogradskog proleća"

Pesma "Čuvam ljubav", koju izvodi Toni Cetinski glasovima publike proglašena je za pobednika festivala zabavne i pop muzike "Beogradsko proleće", koji je sinoć održan u MTS dvorani.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/STF
Foto: Tanjug/STF

Drugo mesto, prema mišljenju publike, pripalo je kompoziciji "Kompanjero", koju izvodi Željko Vasić, a treće mesto zauzela je kompozicija "Plakaćeš" koju izvodi Mirza Selimović.

Na festivalu su uručene i nagrade žirija za najbolju kompoziciju Dušanu Bačiću i Dejanu Nikoliću za "Atlantidu", koju izvodi Kristijan Rahimovski, dok je nagrada za najbolji tekst pripala Borisu Pingoviću za kompoziciju "Život".

Nagradu za najbolji aranžman dobio je Aleksandar Filipović za kompoziciju "Oprosti mi", koju izvodi Filip Žmaher, a za najbolju interpretaciju Bojana Stamenov i Marko Tolja za kompoziciju "Kad kažeš ljubav", autora Uroša Teofilovića i Andreja Paunovića.

Na festivalu su dodeljene i tri specijalne nagrade, a kompoziciji "Čuvam ljubav", autora Amila Loja i Adisa Siribubala, pripala je i specijalna nagrada Naksi radija.

Specijalnu nagradu MTS dvorane, koja je napravljena od dela originalnog bakarnog krova Doma sindikata, dobio je Lado Leskovar za kompoziciju "Beograd i ja".

Udruženje kompozitora Srbije dodelio je nagradu Vladimiru Markoviću za kompoziciju "Oprosti mi", koju izvodi Filip Žmaher.

Festival zabavne i pop muzike Beogradsko proleće održan je u MTS dvorani, gde je na istom mestu i rođen, pre tačno šest decenija, u tadašnjoj Dvorani doma sindikata.

Čuveni festival je nastavio da živi da živi u koorganizaciji Radio Televizije Srbije, Color Media Communications i Kombank Dvorane.

Ove godine na muzičkom festivalu izvedeno je 18 novih kompozicija.

Nastupili su Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović, Davor Jovanović, Bojana Stamenov i Marko Tolja, Kristijan Rahimovski, Maja Sar, Dejan Najdanović Najda, Bojan Marović, Lukijan Ivanović, Igor Simić, Saška Janković Janks, Angelina i Boris Pingović uz pratnju Revijskog orkestra Muzičke produkcije RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu