Pijanistkinja iz Japana Beograd smatra drugim domom; "Muzika nas uvek spaja" VIDEO

Njeno ime znači ljubav i svila. I veoma je melodično, kao što i priliči jednoj pijanistkinji.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Pijanstkinja iz Japana Aisa Iđiri je 2013. godine prvi put posetila Srbiju.

"Tada sam imala čast da sviram u Skupštini grada Beograda i od tada dolazim redovno i sviram sa svojim kolegama", rekla je u jutarnjem programu TV Prve.

Kada je prvi put posetila Srbiju, iznenadila se neposrednošću ljudi.

"Bilo je sjajno iznenađenje, jer sam ustanovila da su ljudi vrlo srdačni, autentični i pokazuju svoju ljubav bez ikakvih filtera", rekla je Aisa Iđiri.

Fakultet je upisala u 14. godini, a tada je u Stokholmu upoznala pijanstkinju Milicu Sekulić, koja joj je postala velika prijateljica.

"Stalno smo vežbale i tako radile na iskazivanju svojih emocija", rekla je dodajući da je muzika univerzalni jezik i sredstvo da izrazimo emocije i misli, pa tako i povežemo dve kulture - srpsku i japansku.

"Muzika nas uvek spaja. Pogotovo u vreme pandemije kad ne možemo mnogo da se viđamo s ljudim, ali kroz muziku osećamo iste stvari i jedinstvo", kaže ona.

Sarađivala je sa brojnim srpskim muzičarima, između ostalog i sa LP Duom, a trenutno se nalazi u Srbiji jer želi da pokrene svoj festival u našoj zemlji.

"Ovo putovanje je veoma posebno. Imala sam vrlo produktivan sastanak u japanskoj ambasadi prethodnih dana", rekla je ona dodajući da je festival možemo da očekujemo u oktobru naredne godine.

"Ideja je da dovedem sve moje muzičare i koncertne umetnike i studente iz čitavog sveta u Srbiju da učimo i delimo kulturu",

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu