Za dobar pop-pank bitna masturbacija, kaže Tom Delong

Gitarista grupe Blink-182 i Angels & Airwaves Tom Delong otkrio je svoju metodu za održavanje brzine svojih pop-punk rifova. Njegova tajna? Masturbacija.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naravno, svaki gitarista koji ima petlju reći će vam da sviranje sa samim sobom može da poboljša vaše veštine na instrumentu. Ali u novom intervjuu za "Guitar World", Delong je primetio da su brzi akordi pop-panka izazovniji nego što ljudi misle – od vas se zahteva da izgradite malo izdržljivosti za zglob šake, nego što to može da učini svakodnevno vežbanje.

"Brzo sviranje nije lako. Pogotovo ako to radite dobro i radite to satima. Želite da znate tajnu? Sve je u masturbaciji", otkrio je, pa dodao:

"To je jedini način da to učinite i ako ne masturbirate, ne možete da svirate pank rok."

Paralela koju Delong povlači između punk gitare i rukovanja sa alatkom izgleda da je potpuno fizička, pri čemu gitaristi obično imaju više metaforičnih poređenja za svoje virtuozno seckanje.

On je primetio da su bend koji je najviše inspirisao ritmički stil koji možete čuti po čitavom materijalu Blink-182, bili Descendants, rekavši:

"Njihove ploče su i danas tako relevantne, tako brze i tako rifovske. Svirao bih te stvari satima i pokušao da budem bolji. Jednostavno nisam mogao da pratim korak, bilo je ludo."

"Rad sa klik trekom (niz audio signala koji se koriste za sinhronizaciju zvučnih zapisa, ponekad za sinhronizaciju sa pokretnom slikom, slično metronomu) je lakši jer svima govori da ne idu brže od onog malog klika u uhu, jer moja ruka ne može brže i otpašće", dodao je, verovatno još uvek govoreći o sviranju gitare.

Kad je reč o muzičkim projektima, Delongov bend Angels And Airwaves trenutno se sprema da objavi svoj šesti studijski album "Lifeforms". Trebalo bi da stigne 24. septembra, iako je prvi singl "Rebel Girl" objavljen još 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu