Prvo veče - zagrevanje na Egzitu: Stranci željni muzike; ekipa stigla na Senidah FOTO

U Novom Sadu ovaj četvrtak je među ljubiteljima muzike dugo priželjkivan. Ponovo su na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi horde ljudi, spremne za prvo veče Egzita.

Izvor: B92
Podeli
Foto: S.D.
Foto: S.D.

Opušteno i veselo, polako se podgrevala atmosfera za ovu muzičku noć. Grupice prijatelja "naoružale" su se ukrasima za kosu, kapicama i "rejverskim" naočarama. Dominiraju - šljokice.

Večeras počinje čuveni "Exit" festival

Stranci, može se reći, prvi su na liniji za ovogodišnju manifestaciju, čuju se mahom razgovori na engleskom jeziku. Toliko ih je u većini da se prodavci hrane obraduju kad čuju da neko prozbori srpski jezik. Primetan je veći broj gostiju iz Francuske, Iraka, Avganistana i Turske.

"Nisam dosad bio redovan na Egzitu, ali sam se uželeo bilo kakvog dešavanja. Za večeras - jedva čekam Ronija Sajza", rekao nam je Blažo iz Crne Gore.

Da vide bendove koje su već dugo želeli došli su i Humaj i njen prijatelj Akbar iz Azerbejdžana, a pandemija ih odavno ne brine.

"Sutra sviraju neki bendovi koje smo odavno hteli da vidimo. Zato smo se i odlučili ovde da doputujemo, a ne negde drugde", kazao nam je dvojac.

Mada su ranijih godina mlađe generacije "preuzimale" posetu festivalu, ove godine primetno je da su godišta izmešana, a trenutno smo zatekli najviše ljude u tridesetim.

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Prvi dan festivala startuje sa DJ Snake, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Buč Kesidijem, Hladnim pivom, Senidah, Vojkom V, a sve izvođače možete da pogledate na ovom linku.

Sa Senidah krenulo "gibanje"

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Sa "Replay" svoj nastup otvorila je Senidah, koja nije ni ovog puta razočarala svojom modnom kombinacijom. Sva u belom, te se u masi moglo čuti da je "kao boginja".

Kako prenosi naša reporterka na Main stage-u su sada uglavnom mlađe generacije, a parovi među njima čak su i zaplesali.

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Eksploziv i Mejn "najtraženiji"

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Mnogi su na početku večeri lutali između stejdževa, tražeći dobru atmosferu ili svoj bend da provedu festivalsku noć, ali Eksploziv i Mejn stejdž jedini "drže" na okupu veći broj ljudi.

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Svečana ceremonija otvaranja festivala

Foto: S.D.
Foto: S.D.

Nakon nastupa pančevačkog benda Buč Kesidi i pank veterana Hladno pivo, započela je svečana ceremonija otvaranja festivala. Plesna grupa zauzela je binu i igrala uz engleske reči "priđi mi" i "dodirni me", podsećajući nas na usamljenost koju smo osećali od početka pandemije.

Na binu su izašli i medicinski radnici koji su pozdravljeni velikim aplauzom zbog izdržljivosti i požrtvovanosti koju su pokazali poslednjih meseci.

Ekipa festivala je u obraćanju publici poručila sa bine da su jedva dočekali da možemo svi da budemo zajedno.

Kraj ceremonije obeležen je tradicionalnim vatrometom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu