Svetske muzičke zvezde održale osmočasovni virtuelni koncert: Prenosile ga najveće američke mreže

Više od 100 svetskih muzičkih zvezda, uključujući Rolingstounse, Pola Makartnija, Ledi Gagu, Kilerse, Stivija Vondera, Selin Dion, Andreu Bočelija, Dženifer Lopez i Bili Ajliš, održalo je virtuelni koncert "Jedan svet - Zajedno kod kuće" u znak podrške zdravstvenim radnicima, u vreme pandemije koronavirusa.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Milica NikolićJoel Ryan/Invision/AP
Foto: Tanjug/Milica NikolićJoel Ryan/Invision/AP

Ovaj jedinstven događaj, koji su organizovali pokret "Global Citizen" i Svetska zdravstvena organizacija, počeo je snimcima ljudi koji iz svojih domova aplaudiraju zdravstvenim radnicima širom sveta, a trajao je osam časova.

Prihodi koji su prikupljeni tokom koncerta namenjeni su Fondu za solidarno delovanje COVID-19 Svetske zdravstvene organizacije, ali je Ledi Gaga jasno stavila do znanja da šou nije televizijski događaj za prikupljanje sredstava i da je njegov fokus na zabavi i porukama solidarnosti.

Ledi Gaga, jedna je od organizatorki ovog koncerta, rekla je da je ovaj događaj "pismo ljubavi svetu".

Posvetivši šou zdravstvenim radnicima i svima koji se nalaze na prvoj liniji fronta, Ledi Gaga je rekla da su muzičari želeli da na ovaj način "malo uzvrate ljubaznost, koju ste nam dali", prenosi BBC.

"Želimo da pređemo na drugu stranu ove pandemije i znamo da i vi to želite", rekla je pevačica, koja je izvela verziju pesme Čarlija Čaplina "Smile" (Osmeh).

U program se uključio i Pol Makartni, bivši član Bitlsa, koji je rekao da su zdravstveni radnici "pravi heroji" ove krize i prisetio se svoje majke Meri, koje ja bila medicinska sestra tokom Drugog svetskog rata.

Foto: Getty/Frazer Harrison
Foto: Getty/Frazer Harrison

Niall Horan, član benda "One DIrection" izveo je pesmu "Black and White", uz akustičnu gitaru, iz svoje dnevne sobe, a njegov nekadašnji kolega iz benda Lijam Pejn pesmu "Midnight".

Brendon Flauers i Ronald Vanuči, članovi benda Kilers, izvelli su jednu od najpopularnijih njihovih pesama "Mr Brightside", dok je Bili Ajliš nastupila sa pesmom Bobija Heba "Sunny".

Džon Ledžend i Sem Smit su izveli pesmu "Stand by Me" Bena E. Kinga, a nastupili su i Adam Lambert, Džon Ledžend, Rita Ora, kao i Tejlor Svift.

Dženifer Lopez, Kit Urban, Burna Boj, Luis Fonsi, Hozijer i Stivi Vonder izveli su pesmu Bilija Vitersa "Lean on Me".

Eni Lenoks, škotska muzičarka, izgleda da je iskoristila događaj kako bi se osvrnula na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da će prekinuti finansiranje Svetske zdravstvene organizacije, mada ga nije izričito pomenula.

"U ovom istorijskom trenutku bez presedana, imamo kolektivnu odgovornost da osigurammo da su globalni zdravstveni sistemi dovoljno jaki da identifikuju i spreče buduće pandemije, pre nego što se one ponovo dogode", rekla je ona.

Koncert je završen verzijom pesme The Prayer, koju su izveli Selin Dion, Ledi Gaga, Andrea Bočeli i Džon Ledžend.

Koncert je bio podeljen na dva dela, od kojih je prvi, šestočasovni, bio prenošen preko Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i Jutjuba, a potom je usledio glavni deo koncerta od dva sata, koji su prenosile tri najveće američke televizijske mreže.

Američki komičari i voditelji Stiven Kolber, Džimi Kimel i Džimi Felon bili su domaćini ove emisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu