Evo šta su Bitlsi pevali tokom koncerta dok se ništa nije čulo od vriske fanova

Odavno je poznato da su Bitlsi često umeli da odustanu od pokušaja pevanja originalnih tekstova na koncertima, dok su obožavaoci toliko vrištali da ništa nije moglo da se čuje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages/ Fox Photos
Foto: Gettyimages/ Fox Photos

Ali prema knjizi nastaloj iz beleški koje je ostavio pokojni basista grupe ''Hu" (Who)' Džon Antvisl, čini se da nisu baš bili uvek pristojni, piše Headliner.

Knjigu “The Ox: The Last of the Great Rock Stars” napisao je Pol Ris uz punu podršku porodice pokojnog muzičara, koja mu je dostavila kutiju zabeleški i i memoare koje je Džon napisao pre smrti 2002. godine.

U jednom odlomku koji je napisao Antvisl prepričao je jednu noć u Blekpulu, u Engleskoj, 1964. godine, kada su Hu svirali kao predgrupa Bitlsima. Dok je gomila stvarala previše buke da bi se čulo šta Bitlsi pevaju, članovi grupe Hu su bili odmah iza bine.

"Postalo je očigledno da su Bitlsi shvatili da, budući da vrištanje ne može biti zaustavljeno i da niko iz publike ne može da čuje nešto, mogu i da se dobro zabave”, napisao je, te dodao:

"Uskoro smo svi iz benda plakali od smeha uz reči koje su pevali Džon, Pol i Džordž, a koje smo samo mi mogli da čujemo. ‘It’s been a hard day’s c–k… I wanna hold your c–t…’. Odsvirali su poslednji akord i otišli sa scene. A mi smo nastavili da se pakujemo smejući se".

Antvislov sin Kristofer rekao je da preostali članovi benda Hu Pit Tauzend i Rodžer Daltri nisu učestvovali u projektu objavljivanja ove knjige, ali da razume zašto.

''Nisu bili sjajni prijatelji', objasnio je. ''Jedino mesto koje su tata i oni delili bila je bina. Sjajno su sarađivali, ali nikad nisu bili prijatelji. Bili su, možda, na samom početku, u školi. Tada su imali odnos. Ali nakon toga bili su samo potpuno različiti ljudi.''

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu