Jasmin Levi premijerno u Beogradu 19. novembra

Jasmin Levi, velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene, nastupiće 19. novembra u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Jan Dzban Poland out
Foto: EPA/Jan Dzban Poland out

Jasmin Levi spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena dobra prijateljica Končita Buika - ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom.

Mada dolazi iz Izraela, porodičnim poreklom je iz Španije, gde postoji latino kultura tamošnjih Jevreja, pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike.

Odrasla je u Jerusalimu, gradu u kome se pretapaju narodi i kulture, slušajući klasiku, šansone, džez, tursku i grčku, kao i jevrejsku i muslimansku muziku.

Njeni omiljeni pevači su Pavaroti, Bili Holidej, Hulio Iglesijas, Edit Pjaf - veliki, dramatični glasovi.

Jasmin Levi kaže da voli tužne pesme.

"Moja mama je imala težak život. Preuzela sam od nje tugu koju je nosila sa sobom, pa, iako sam srećna osoba, stvaram iz tuge. Sreća je da imam muziku u sebi, tako da mogu da izrazim svoju setu", kazala je Jasmin, organizatorka koncerta.

Ona ističe da izbegava razgovor o politici.

"Pre svega ja sam pevačica, ali pevam o ličnoj slobodi. Znam da zvuči kao kliše, ali verujem u ljubav. Volim ljude kakvi su i muslimani i Jevreji i hrišćani, i palestinski i izraelski ljudi. Ono što među njima nedostaje jeste poštovanje. Ne poštuju jedni druge, zato se neprestano svađaju. Želim da se ljudi otvore, da osete čitavo čovečanstvo kao celinu, a ne samo da gledaju na stvari iz svog ugla", kazala je Jasmin Levi.

Kao nekakva moderna Dalida, Jasmin Levi govori u ime svih kultura Mediterana, dajući nam muziku koja nastaje na razmeđi svetova.

Slična je i pozicija našeg podneblja, pa nije ni čudo što umetnost Jasmin Levi ima mnogo fanova u našoj zemlji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu