Preminuo Faris Arapović, bivši član popularne grupe "Zabranjeno pušenje"

Nekadašnji član grupe Zabranjeno pušenje i osnivač benda Sikter Faris Arapović zauvek nas je napustio.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/YouTube
Foto: Printskrin/YouTube

Brojni prijatelji i poznanici se još od sinoć opraštaju od čoveka čije će ime ostati zapisano duboko u muzičkoj istoriji regiona. Njegov bend Sikter formiran je jedne letnje noći 1990. godine kada je grupa Regina bila pozvana da nastupa na brucoškoj večeri na Likovnoj akademiji u Sarajevu.

Kada je počeo njihov nastup, iz protesta prema pop roku Faris Arapović, Igor Čamo, Davor Čolić i Enes Zlatar Bure nepozvani su izašli na binu i uzeli instrumente terajući Reginu s bine rečju "Sikter!"

"Faris je mene, Shobu, Esu i Rokvu naučio kako treba da zvuči ozbiljan bend. Najviše je voleo pesmu 'Perfect Timing' Davida Lia Rota, što zbog naziva, što zbog načina na koji je odsvirana. On je imao taj 'perfect timing' kad je svirao. Trokut Dvotabanaš. Poslednji bubanj što je u životu snimio je za pesmu 'Itna intervencija' s Darkom Ostojićem, kod mene u studiju. Na spotu bubanj svira neki momak, ali na snimku je Faris. Bilo mi je strašno drago što se vratio muzici, bubnju. I odlično ga je odsvirao, skoro k'o nekad, kad je imao taj 'perfect timing'. Ne mogu sad da se pomirim da je to poslednji bubanj koji je ikad snimio", napisao je Enes Zlatar na svom profilu na Fejsbuku.

Bend u početku nije imao stalnu postavu, u njemu je svirao "ko je stigao" te su svirali samo pop hitove u punk stilu, piše Klix.ba. Svojim jedinstvenim nastupom probili su se do samog vrha sarajevske ratne muzičke scene, kasnije ih je snimao i MTV, svirali su u Italiji, bili su predgrupa na koncertu grupe U2 i još mnogo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu