Belgrade SAXperience od 2. do 5. oktobra

Šesti međunarodni festival saksofona "Belgrade SAXperience" biće održan od 2. do 5. oktobra na nekoliko lokacija u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: wangsong/depositphotos
Foto: wangsong/depositphotos

Prve večeri festivala u Atrijumu Narodnog muzeja nastupiće saksofonista Gordan Tudor i Milanski kvartet saksofona. Tudor će izvesti kompoziciju Aleksandra Sedlara, specijalno naručenu i komponovanu za festival, kao i novu kompoziciju Ante Grgina specijalno pisanu za njega.

U sali Muzičke škole Stanković dan kasnije nastupiće muzički ansambl "Sax Nouveau" pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa. Za 4. oktobar u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizatori najavljuju nastup dua "Prometheus", koji čine istaknuti pijanista Marko Stuparević i američki saksofonista Džozef Abad.

Duo "Prometheus" izvešće premijerno delo za saksofon, klavir i gudački kvintet mlade kompozitorke Irine Stefanović. Poslednje večeri festivala, 5. oktobra, u sali Beogradske filharmonije nastupiće jedan od najboljih savremenih saksofonista i profesor na Pariskom konzervatorijumu, Klod Delangl sa pijanistkinjom Odil Katlen-Delangl, a na repertoaru će se naći dela francuskih autora kao i jedna premijera.

Festival "Belgrade SAXperience" prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, a biće organizovane i majstorske radionice, dnevni koncerti na različitim lokacijam u centru grada i "Saxperience Nights Jamm sešion" u hotelu "Radišon Collection". Fokus festivala je na promociji novih kompozicija za saksofon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu