Zlatni globus 2022. u znaku Australijanaca – Nikol Kidman, Rejčel Zegler, Kodi Smit Makfi...

Rimejk filma "West Side Story", reditelja Stivena Spilberga, juče je na privatnoj dodeli Zlatnih globusa proglašen najboljim mjuziklom ili komedijom, objavili su organizatori na veb stranici.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA
EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Zvezda mjuzikla Rejčel Zegler nagrađena je za najbolju filmsku glumicu u mjuziklu ili komediji. Arijana de Bouz je osvojila Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu.

Udruženje stranih novinara u Holivudu (HFPA), koje organizuje dodelu Zlatnih globusa, za najbolju dramu izabrala je "The Power of the Dog", dok je Nikol Kidman dobila Zlatni globus za najbolju glumicu u drami "Being the Ricardos".

Zlatni globusi se generalno smatraju dobrim pokazateljem toga ko će odneti zlato na dodeli Oskara kasnije tokom godine.

Australijanci su ovaj put preovladali, pa je tako glumica Sara Snuk osvojila Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu u seriji "Succession", dok je Kodi Smit Makfi pobedio Bena Afleka i osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu.

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je Vil Smit za ulogu u filmu "King Richard", dok je za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji nagradu dobio Endru Garfild za ulogu u filmu "Tick, tick...Boom".

Glumci, reditelji i filmski studiji ove godine su uglavnom zanemarili dodelu Zlatnih globusa, nakon kritika 2021. da su njegovi organizatori radili s upitnom etičnom politikom i bez članova crne puti. Televizijska kuća NBC, koja je dugo prenosila taj događaj, odlučila je da neće da emituje dodelu ovogodišnjih nagrada.

HFPA, koja je proširila i diversifikovala svoje članstvo te revidirala svoju praksu, objavila je svoje odabire na ceremoniji na Beverli Hilsu, održanoj iza zatvorenih vrata. Dobitnici su objavljeni javnosti putem društvenih mreža i na internet stranici Zlatnih globusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu