Tri serije pobrale Emi nagrade, jedan naslov doneo Netfliksu najveću dosad

Drama Kruna (The Crown) i komedija Ted Laso (Ted Lasso) osvojile su u nedelju glavne televizijske nagrade Emi, dok je Damin gambit ( The Queen's Gambit) proglašena najboljom mini-serijom.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Pobedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom The Crown Netfliksu je dodeljena najveća nagrada do sada, dok je Epl TV+ ušao u prvu ligu striminga s pobedom za humorističku seriju Ted Laso. Ni Netflix+ks ni EplTV+ ranije nisu osvojili Emi za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivija Kolman i Džoš O'Konor iz serije Kruna osvojili su televizijske nagrade Emi za dramske glumce. Kolmanova i O'Konnor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Čarlsa u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj porodici, proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

Kejt Vinslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u seriji Mer iz Istauna (Mare of Easttown), dok je Juan Makgregor pobedio s ulogom modnog dizajnera u mini-seriji Halston.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Nakon sezone koja se fokusirala na nesrećan brak princa Čarlsa i princeze Dijane, Kraun je donela i pobede za sporedne glumce Giljian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Tačer i Tobajasa Menzijesa kao pokojnog princa Filipa, ali i za tekst i režiju.

Džejson Sudeikis, zvezda i sukreator filma Ted Laso, proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hana Vadingam i Bret Goldštajn najboljim sporednim ulogama.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Džin Smart doživela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u TV seriji Hacks, koja govori o stendap komičarki.

Zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa naterala je organizatore da nedeljnu ceremoniju presele u šator u centru Los Anđelesa sa smanjenim popisom gostiju i obaveznim vakcinisanjem i testiranjem.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu