Crtani koji je prvi pokazao bračni par u krevetu puni 60 godina

"Porodica Kremenko" je jedna od najpopularnijih animiranih serija svih vremena, koju su američki producenti Hana i Barbera stvorili su za televiziju ABC.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages, Nigel Marple / Stringer
Foto: GettyImages, Nigel Marple / Stringer

Prvobitno je serija trebalo da se zove "The Gladstones and The Flagstones", pre nego što su se kreatori, srećom, odlučili za "The Flintstones".

Stvoreno je 166 epizoda, a iako je serija bila namenjena odrasloj publici, ubrzo je dobila na popularnosti kod mlađih gledalaca. Iako je na početku naišla na kritike, emisija je postala veliki hit i otvorila novi teren, utičući na mnoge druge programe koji su usledili.

Ne samo da je to bila prva animirana serija koja se emitovala u udarnom terminu, već je prva imala epizode ​​od punih pola sata.

To je ujedno bio i prvi američki animirani program koji je prikazao par koji spava u istom krevetu.

Pre serije "Simpsonovi", "Porodica Kremenko" su bili najdugovečniji crtani za televiziju, a svrstana je u drugi po veličini TV crtani svih vremena.

Prva epizoda emitovala se 30. septembra 1960. godine, i zvala se "Flintstone Flier". To je zapravo bila druga proizvedena epizoda ove serije (nakon "The Swimming Pool"), ali je zaista bila prva koja je emitovana.

U epizodi Fred i Barni žele da idu na kuglanje umesto da idu sa svojim suprugama Vilmom i Beti u operu, tako da se Fred pravi da je bolestan ne bi li otišao na kuglanje sa svojim prijateljem.

Serija je bila nominovana za Emi 1961. godine za "Izvanredno dostignuće na polju humora", međutim izgubili su od "The Jack Benny Show".

Emisija je postala uzor za mnoge druge animirane TV serije i imala je veliki uticaj na svet animacije. Mnogi crtani filmovi, čak i danas, pokazuju očigledne uticaje "Porodice Kremenko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu