Dikaprio i De Niro u sledećem filmu Martina Skorseza

Film Martina Skorseza nosiće naslov “Ubice cvetnog meseca”(Killers of the Flower Moon), a u njemu ćemo gledati Leonarda Dikaprija i Roberta De Nira.

Izvor: B92, Klix
Podeli
Foto: Gettyimages/  Dimitrios Kambouris
Foto: Gettyimages/ Dimitrios Kambouris

Robert De Niro je ovogodišnji dobitnik životnog priznanja američkog Udruženja filmskih glumaca, a čast da ga predstavi imao je niko drugi nego Leonardo Dikaprio, koji je sa De Nirom poslednji put glumio 1993. u filmu ’’Život ovog dečaka’’ (This Boy's Life).

Dikaprio se u govoru pre samog uručenja osvrnuo na plodonosnu saradnju De Nira i reditelja Martina Skorseza, koja nam je u proteklih pola veka podarila kultna ostvarenja poput ’’Taksiste’’ i ’’Razarenog bika’’, dok je njihovo poslednje delo ovogodišnji kandidat za Oskara za najbolji film, ’’Irac’’.

"Puno toga sam naučio od obojice (De Nira i Skorseza). Srećan sam što ih mogu nazvati svojim saradnicima. Boba još od snimanja ’’Života ovog dečaka’’, a Martija od ’’Bandi Njujorka’’. Istinska mi je čast što ću nakon 30 godina imati priliku ponovo da glumim uz Boba u predstojećoj drami Martina Skorseza, ’’Ubice cvetnog meseca’’ , kazao je Di Kaprio.

Film će biti baziran na istinitim događajima

Skorsezovo iduće ostvarenje biće zasnovano na knjizi Dejvida Grana ''Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI'', prenosi UNILAD.

Radnja filma smeštena je u 20-im godinama prošlog veka i govori o porodici američkih starosedeoca iz plemena Osage, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovom teritoriju.

Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika plemena Osage, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Za Dikaprija će ovo biti šesti film koji snima sa Skorsezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu